Motorola relatieve druk sensor (surplus)

<] [>


Code IC-PRES-01
Beschrijving Motorola relatieve druk sensor (surplus)
Prijs
Documentatie similar/vergelijkbaar: MPX2300DT1
Beschikbaarheid in voorraad
Bestel
In uw winkelwagen

Dit is een relatieve druk sensor van Motorola/Freescale, bedoeld voor medische toepassingen. De chip meet het drukverschil tussen de voorkant (waar je de chip kan zien) en de achterkant (wit plastic). De achterkant heeft een opening die gevuld is met siliconen gel om de chip te beschermen tegen het gas of vloeistof waarvan de druk gemeten wordt. Deze sensor is gemarkeerd met een klant nummer, maar is vergelijkbaar met de MPX2300DT1.

Ik heb een sensor getest door 5V aan te sluiten op de Gnd en Vs, en een multimeter op de S-/S+. In rust staat de multimeter op 0.0 mV. Als ik door een rietje stevig blaas op het gaatje met siliconen leest de multimeter 0.9 mV. Het moet dus niet al te moeilijk zijn om met deze sensor een zuig/blaas schakelaar te maken.

Om deze sener als absolute sensor te gebruiken (bv om de luchtdruk te meten) zal je een van beide zijden van de sensor luchtdicht moeten afsluiten. Ik weet niet of dit te doen is. Laat me weten als het je lukt!

Dit is een surplus artikel. Surplus (dump) artikelen zijn ingekocht bij een dump store, een magazijnopruiming, etc. Zulke goederen zijn natuurlijk werkend en in behoorlijke conditie, maar ze kunnen sporen vertonen van opslag en transport. De aanvoer van een surplus artikel kan plotseling stoppen, of de prijs kan plotseling veranderen. Profiteer er van zolang het beschikbaar is.