In de maanden juli en augustus heb ik (soms) vakantie. Bestellingen kunnen geplaatst worden, en ik heb wellicht wat tijd om te antwoorden, maar ik de termijn waarop een order afgehandeld wordt (normaal een week) kan oplopen tot vier weken.

prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van de wijze van betalen: de munt (Euro of dollar), methode (overschrijving, PayPal, cash), en de belasting (binnen de EC: BTW / VAT). Op de pagina betalinswijze kunt u instellen hoe u wilt betalen. De getoonde prijzen worden daaraan aangepast.

De prijzen kunnen ten aller tijde gewijzigd worden, maar een voor geplaatste bestelling gelden natuurlijk de prijzen zoals die op de website stonden op het moment van bestellen, mits de bestelling binnen 1 maand wordt betaald.

behandel- en verzendkosten

Er wordt een bedrag in rekening gebracht voor behandeling en verzending (S/H). Dit bedrag hangt af van de wijze van betalen en van de bestemming, maar niet van de soort of aantal bestelde artikelen. U betaald altijd een vast bedrag, ongeacht de werkelijke verzendkosten. Dit bedrag wordt automatisch aan uw bestelling toegevoegd. Houd hier rekening mee als u mijn prijzen vergelijkt met die van andere winkels, vooral bij zwaardere artikelen: in de artikel prijs zit, met name bij de zwaardere artikelen, een deel van de verzendkosten verwerkt.

belasting

Klanten binnen de EC moeten de incl-VAT (BTW) prijs gebruiken, en hebben verder niets te maken met belastingen. De enige uitzondering is voor bedrijven buiten Nederland maar binnen de EC, met een geldig EC VAT nummer. Neem in dat geval eerst contact met mij op zodat ik uw VAT nummer kan controleren. Daarna kunt u de excl-VAT prijzen gebruiken, maar u betaald wel VAT in uw eigen land.

Als klant van buiten de EC kunt u de (lagere) excl-VAT prijzen gebruiken, maar uw douane kan u invoerrechten en/of omzetbelasting in rekening brengen. Uw bestelling is voorzien van een (groen) CN-22 briefje, met daarop de aard van de goederen (meestal 'electronic components' of 'electronic kits') en de prijs.

PayPal

Ik accepteer betalingen via PayPal. Dit is de beste manier van betalen voor klanten van buiten de EC. Het is ook de beste manier (maar iets duurder dan een overschrijving) als u de bestelling zo snel mogelijk wilt hebben. PayPal accepteert de belanrijkste credit cards, en biedt een aantal andere wijzen van betalen. U kunt via PayPal betalen in Euro of in US$. Als u PayPal betaald in US$ adviseer ik u die muntsoort te gebruiken, zo niet gebruik dan Euro. In de PayPal-US$ prijzen die ik hanteer is de minder gunstige wisselkoers verwerkt die PayPal gebruikt als ik US$ omzet naar Euro's op te nemen.

Als u nog geen PayPal account heeft kunt u die tijdens het bestellen aanmaken. Klik op het PayPal logo hieronder voor meer informatie over PayPal, of om een account aan te maken voordat u een bestelling plaatst.
Pay me securely with your Visa, MasterCard, Discover, or American Express card through PayPal! Visa ,MasterCard, Discover, and American Express

Ik ben gebonden aan de volgende PayPal beperkingen:
  Ik kan alleen orders onder tot €250 / $250 accepteren.
  Van een nog niet geverifieerd PayPal account kan ik bestellingen tot €100 / $100 direct accepteren. Bij een hoger bedrag kan ik wachten met verzenden tot uw account geverifieerd is.
  PayPal biedt zijn diensten alleen aan in de PayPal approved countries list
  Ik kan alleen verzenden naar het bij PayPal geregistreerde adres.

bank of giro overschrijving

Voor klanten binnen de EC raad ik aan te betalen met een overschrijving. Volgens EC regels moet een bank de mogelijkheid bieden een internationale overschrijving binnen de EC te doen tegen de zelfde kosten als zij berekent voor een nationale overschrijving. Maak hier gebruik van. De benodige gegevens van mijn bank vindt u hier. Klanten van buiten de EC moeten bij een overschrijving aangeven alle kosten voor hun rekening te nemen..

geld opsturen

Als de andere wijzen van betalen niet in aanmerking komen is er de mogelijkheid om geld (Euro biljetten) op te sturen per brief. Let er op dat het geld ook tegen het licht niet te zien is, bv door het tussen twee ansichtkaarten te stoppen. Het risico dat het geld niet aankomt is volledig voor u, maar tot nu toe is dat gelukkig niet voorgekomen. U kunt natuurlijk aangetekend of zelfs verzekerd verzenden (kost wel wat meer), maar dit zou juist de aandacht van potentiele dieven kunnen trekken.

hoe snel heb ik mijn spullen?

Ik verzend uw bestelling als ik de betaling binnen heb, soms nog de zelfde dag, in ieder geval binnen vif werkdagen (zeg maar: een week). Als u betaalt met een overschrijving moet u er rekening mee houden dat het, nadat het geld van uw rekening is afgeschreven, nog enkele dagen duurt voordat het geld op mijn rekening binnenkomt. Als u betaalt met PayPal heb ik het geld de zelfde dag nog op mijn rekening, behalve als u een e-cheque gebruikt, dat duurt een paar dagen.

Ik verzend een bestelling per normale post (buiten Nederland: kleinere pakjes met priority mail, grotere pakjes meestal met 'gewone' mail). Dit is goedkoop en betrouwbaar, maar bied geen 'tracking' informatie. De door het postkantoor geschatte tijd die het pakketje er over doet kunt u vinden in onderstaande tabel. Volgens mijn ervaring zijn hun schattingen aan de optimistische kant, en er komen soms uitschieters voor van enkele weken.

   bestemminggeschatte tijd (werkdagen)
(Europa)Belgie, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Engeland, Zweden, Zwitserland2 - 3
Italie, Spanje3 - 4
Polen, Tsjechie4 - 5
(Wereld)Verenigde Staten, Israel, Japan4 - 6
Canada, Hongkong5 - 7
Australie, Brazilie6 - 9
Zuid Afrika8 - 10

Indien mogelijk verzend ik een bestelling in een verpakking die door een standaard brievenbus past. U hoeft dan niet aanwezig te zijn bij de bezorging. Omvangrijke bestellingen kunnen niet op deze wijze verzonden worden. Als het totaalbedrag aanzienlijk is zal ik soms aangetekend verzenden. In dat geval moet u dus wel aanwezig zijn bij de bestelling.

facturering

Bij een bestelling wordt altijd een factuur met (indien van toepassing) BTW specificatie bijgevoegd.

bestellen op rekening

Voor onderwijsinstellingen binnen Nederland bied ik de mogelijkheid om op rekeing te bestellen. Gebruik hiervoor de selectie 'ik betaal per bank of giro overschrijving', vermeld ik het commentaar dat u op rekening wilt bestellen, en stuur mij een getekende bestelbon van uw instelling. U hoeft op de bon niet alle artikelen te vermelden, maar vermeldt wel het totaalbedrag. U kunt deze bon per post of (gescanned) per email sturen. De betalingstermijn is 30 kalenderdagen na factuurdatum.

surplus

Ik verkoop twee soorten goederen: nieuw en surplus. Surplus goederen zijn altijd herkenbaar aan het woord 'surplus' in de beschrijving. Het is belangrijk om het verschil te begrijpen.

Nieuwe goederen zijn gekocht van een fabrikant, importeur, distributeur, groothandel, etc. Zulke goederen zijn nieuw, ongebruikt, en in de zelfde conditie als toen ze uit de fabriek kwamen. Je kunt verwachten dat zulke goederen in de toekomst verkrijgbaar blijven, bij deze webwinkel, en in veel gevallen ook bij andere leveranciers.

Surplus (dump) goederen zijn gekocht van een dump store, magazijnopruiming, etc. Zulke goederen zijn werkend en in behoorlijke conditie, maar ze kunnen sporen vertonen van opslag en transport. Details staan in de beschrijving vermeld. De aanvoer van een surplus artikel kan plotseling stoppen, of de prijs kan plotseling veranderen. Profiteer er van zolang het er is.

Samengevat: selecteer voor een serieus project dat misschien in grotere aantallen gemaakt gaat worden alleen nieuwe artikelen. Kijk (ook) naar surplus artikelen als je uit bent op een koopje.