Workshop

Op 1 mei zal ik een workshop houden in samenwerking met de HCC robotica gebruikers groep. De doelgroep is beginnende PIC gebruikers, die willen leren programmeren in Jal. Voor meer informatie zie de HCCR site.

De deelnemers dienen zelf te zorgen voor: een PC (een laptop lijkt me handig) met een seriele poort (of bv een geschikte USB-naar-serieel converter), met geschikte software (zie hieronder) al geinstalleerd, en verder een knip-, strip- en buigtang voor het knutselwerk.

De PIC en bijkomende hardware kan je naar keuze

Deze hardware die gebruikt wordt met de (koop) prijs:

De bovenstaande prijzen gelden (alleen) op de workshop zelf.

Voor de training wordt uitgegaan van de bovenstaande hardware. Wil je graag andere hardware (een andere PIC, een programmer, etc) gebruiken dan kan dat, maar de uitleg zal zich richten op de bovenstaande combinatie.

Je hebt natuurlijk een text editor nodig om de programma text aan te maken. Vrijwel iedere text editor is geschikt, zelfs het al in windows aanwezige notepad. Zelf gebruik ik graag UltraEdit of PFE.

Als compiler wordt Jal gebruikt:

Jal installeer je door gewoon de ZIP uit te pakken naar bv C:\. Daarna kan je voor het gemak 'jal-0.4.59.win32' veranderen in 'jal'.

De PC bootloader software maakt gebruik van Python, dus dat moet geinstalleerd worden:

Moderne Linux versie zijn doorgaans voorzien van een Python interpreter.

Vervolgens moet je de PC bootloader software installeren (sorry voor de nogal omvangrijke download).

In de workshop zullen (voor zover de tijd het toelaat) de volgende onderwerpen aan bod komen:


Lezing

Op 10 januari 2004 heb ik een lezing gehouden over PICs voor de HCC robotica gebruikers groep. De powerpoint file met sheets kan je hier downloaden.

download: lezing (powerpoint XP, gezipt)